« terug naar vorige pagina

Corona moe

Corona heeft helaas een hele nare invloed op al onze levens. Dinsdag, 13 oktober, zijn de maatregelen weer aangescherpt. De horeca moet dicht, we werken weer zoveel mogelijk thuis, verplichte  mondkapjes in openbare gebouwen, strengere regels voor het sporten etc.  Heel erg vervelend, maar volgens ons wel hard nodig.

Op social media lezen we het vele gemopper. Mensen vinden het steeds moeilijker om zich aan alle regels te houden.

“We worden gemuilkorfd en de maatregelen staan niet in verhouding tot het aantal zieken.”

“Er zijn dan misschien wel veel besmettingen, maar de meeste mensen worden nauwelijks ziek.”

“ Ze maken voor niets onze economie kapot!”

”Laat je niet bang maken!”

Maar eerlijk gezegd willen wij u wél een beetje bang maken. Het vált niet mee. Gelukkig hebben veel mensen inderdaad milde klachten, maar we hebben ook in onze praktijk veel mensen met corona die erg ziek zijn. Scholen in Wijk en Aalburg moesten al tijdelijk dicht omdat er teveel leraren en leerlingen ziek waren. Huisartsenpraktijken in de omgeving moesten al sluiten.

We zullen met elkaar moeten proberen erger te voorkomen. Het is niet waar dat alleen oude mensen ernstig ziek worden. Het kan ook gezonde, jonge mensen treffen.

De mondkapjes beschermen inderdaad niet volledig, maar als een besmet persoon zelf een mondkapje draagt, maakt dat het veel moeilijker om u te besmetten. Dus hou zoveel mogelijk afstand, gebruik allemaal de mondkapjes en was uw handen heel veel.

We betreuren het dat we minder mensen op het spreekuur kunnen zien. We doen ontzettend ons best om iedereen zo goed mogelijk te helpen. We staan iedereen uitgebreid te woord aan de telefoon. Er zijn altijd 3 of 4 goed opgeleide assistentes die de telefoons beantwoorden en daarbij is er altijd een van de artsen bij die meeluistert en adviseert. We beoordelen opgestuurde foto’s en beantwoorden e-consulten. En uiteraard kan iedereen hier terecht als we u lichamelijk moeten onderzoeken.

Als u koorts hebt of hoest, zien we u ook, maar op ons isolatiespreekuur. De arts heeft dan beschermende kleding aan en u  moet via de achterdeur komen om de kans om anderen te besmetten, zo klein mogelijk te maken.

 

Laten we ons allemaal aan de regels houden;

Samen krijgen we corona onder controle!